Keystone KSTAW06A 6,000 BTU Air Con Review

About this Product

Our prime aim is to display you an accurate product information.

Keystone KSTAW06A 6,000 BTU 115V window-mounted air conditioner is perfect for room cooling computing up to 250 square feet. Keystone KSTAW06A 6,000 BTU comprises with electronic controls with LED display, the full function “Follow me” LCD remote control and temperature sensing permit you to set and maintain temperature across the room. Moreover, a feature of window air conditioner includes high efficiency with energy saver mode, automatic restart mode, sleep mode and one year fully labor and parts warranty. 12.2 Energy efficiency ratio (EER). 3 fan speed, 3 cooling speed plus auto cool for cooling flexibility.

Dehumidification up to 5 pints per hour. Keystone 6,000 BTU window air conditioner is a high energy compliant facilitates you programmable 24-hour timer, savings your energy bills and convenience along with cool comfort. Although a quiet operation almost 51.9 dB on low aid you to get a peaceful sleep during the night. It was voted as one of the quietest window air conditioner models of 2018 according to Climatastic.com

Features and product specifications Keystone 6,000-BTU Window Air Conditioner, KSTAW06:

  1. Adjustable air flow direction
  2. Timer
  3. Manufacturer part number KEYSTN KSTAW08A
  4. 2 AAA batteries required
  5. Available color: White
  6. Temperature sensing LCD remote control
  7. Window mounted installation
  8. Assembled product weight
  9. Cooling 5.4 A
  10. One year warranty
  11. 6000 BTU of cooling power is appropriate for 250 square feet rooms.
  12. For 23” to 36” windows.
  13. Includes full function “Follow me” remote control.
  14. 1-year labor and parts warranty, 5 years sealed system warranty.
  15. 3 fan speed and 3 cooling speeds respectively.
  16. Easy to clean, promptly slide-out mesh filter available.
  17. 115V/ 560 W power.
  18. 2016 energy star
  19. The optionof auto-cooling flexibility.

Advantages of Keystone 6,000-BTU Window Air Conditioner, KSTAW06:

  • Universal light duty air conditioner.
  • More output in less price.
  • The air conditioner is worthy

Disadvantages

  • The company includes a lot of added pieces from side panels and insulation to make heat out.
  • Several features including digital display, thermostat makes it internally insulated.
  • Very noisy and smells like a refrigerant.

Customer Question and Answers

Question 1. What are the dimensions of this unit?

Answer: Air-conditioner on supplying high power running very weak and often blows out cold air.

Question 2. How much wide it be?

Answer: It is approximately 19 inches wide.

Question 3. Where is the option of the filter in instructions, I didn’t see how to get it?

Answer: On the front of the AC filter is just behind the grill. Just pull the cover then it may come off.

Question 4. What type of filter unit will it have either be the washable or reusable filter?

Answer: This unit includes usable, washable mesh filter.

Question 5. Several times AC went on and off and blows out warm air, any idea you have?

Answer: This may often occur due to a surge in electricity, AC turns up power saver mode and blows out warm air. You may also adjust your AC fan speed according to your satisfaction.

Question 6: Would front flip down filter would be cleaned?

Answer: Yes filter is slideable, and slides out.

Question 7: Did unit come with a kit?

Answer: Obviously it comes with a kit.

How Do Magnets Work?

The question How do Magnets Work? is one that has yet to be fully answered even today. That’s right, nobody quite knows the answer.

There are two sides to the simple question though, and one we can answer. That is, what a magnet actually does. People have known about them for thousands of years. What we still don’t know is exactly Why it works. Although in the past one hundred years we have gotten a lot closer to understanding that as well.

So firstly, What do Magnets Do?

Well every single magnet has two ‘poles’. A north pole and a south pole. Just like our planet Earth. The north magnetic pole will repel other northern poles with an invisible force. Conversely, it will also attract a southern pole, pulling and sticking them together with that same invisible force. You’ll remember playing with the red blue magnets in elementary school and learning that much for yourself.

Maybe you’ll also remember that magnets can actually be used to make more magnets? If you take a magnetised piece of metal and run it multiple times in the same direction over a fork or a needle, you can make that object into a magnet too. This isn’t just a party trick either. That needle on a piece of cotton in water will align with the Earth’s magnetic field and point north. A homemade compass.

So next, Why on earth Do Magnets Work?

Here’s where things get a little tricky. About 200 years ago a man named James Clerk Maxwell proved to the world that magnets work because of the electrons in the metal of a magnet. He showed that magnetism and electricity were two sides of the same coin. Electromagnetism was born.

As such electricity can be used to make magnets and the reverse is also true, magnets can be used to make electricity. All you need to do is put a wire in a magnetic field and move the magnet for electricity to be created.

But why do they work? I know its not a short question to answer. Remember when we learnt that if you run a magnet multiple times over a needle you can make that needle into a magnet? This is because we are aligning all of the electrons in the same direction. Every electron always exerts force, but normally they all just exert it randomly in different directions.

Creating a magnet gives the electrons focus. When they are all facing the same way they create a magnetic field capable of pulling and pushing without physical contact. This isn’t a mystery, but there is still one big one left.

People still don’t know exactly what a magnetic field is, or how it works. Some physicists claim it is a field of energy, others that electrons emit tiny quantum level particles that we cannot detect. For the curious out there, there are even more questions unanswered about magnets, like why do they have a north and a south pole in the first place? So if you have to ask ‘Hey, how Do magnets work?’ Don’t feel bad that you dont already know, nobody else does either.